top of page

Over Dorine

Dorine Boebaert is geboren te Gent en sinds 1994 inwoner van het mooie Dikkelvenne.

Door de jarenlange interesse voor de natuur en kruiden heeft ze enkele jaren geleden de stap gezet om van haar passie haar beroep te maken.  Ze mag zichzelf Herborist noemen door het  behalen van het getuigschrift  met kruidenleer en plantkunde als hoofdvakken. 

 

Aansluitend studeerde ze kruidenverwerking en aromatherapie. Om haar kennis te kunnen overbrengen naar andere personen en ze daarbij te kunnen helpen in hun algemene welzijn, zowel ondersteunend als energetisch, heeft ze zich verdiept in de voetreflexologie. Ze volgde eerst de cursus voetreflexololgie volgens de westerse manier, maar wou meer.

 

Dorine trok naar Antwerpen om daar aan de OTCG school, Oude Traditionele Chinese Geneeskunde, haar getuigschrift van voetreflexologe in de traditionele geneeskunde te behalen. Onderwerpen zoals anatomie, fysiologie, pathologie en de energetische werking van het lichaam waren onderdelen die besproken en bestudeerd werden.

Dorine heeft een praktijk thuis en is sinds begin vorig jaar ook actief in de groepspraktijk bij Maartje’s Centrum te Gavere. 

Als herborist blijft ze actief door o.a. het zelf bereiden van kruidenmengelingen en thee’s, waarvoor ze de nodige licentie heeft. Haar thee’s en kruidenbereidingen kunnen aangekocht worden in de praktijkplaatsen of via mail.

Geregeld geeft ze workshops in verband met kruiden en wordt ze her en der gevraagd om workshops of uiteenzettingen te geven voor verenigingen. 

Dorine.png
bottom of page