top of page

Werking

 HOE WERKT HET? 

De behandeling is erop gericht het zelfgenezend vermogen van het lichaam een flinke boost te geven. In je voeten zitten duizenden zenuwuiteinden (reflexzones) die in contact staan met je hele lichaam.

 

Bewerk je met duim en vingers een van de reflexzones op de voet, dan ontvangen je hersenen een seintje en geven ze dit door aan het corresponderende orgaan of de plaats waar zich een blokkage bevindt, wat dan vervolgens gestimuleerd wordt. Zo kunnen blokkages opgespoord worden en soms ook weggewerkt worden.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt gebruik gemaakt van het meridianenstelsel. Dit is een soort netwerk van energie en geleidingswegen dat door je hele lichaam loopt.

 

De levenskracht, de "Qi", stroomt in de meridianen en deze zijn verbonden met organen en orgaansystemen. Deze meridianen kunnen beïnvloed worden door o.a. acupunctuur, acupressuur en massage.

Voetreflex biedt ongekend veel mogelijkheden, het versnelt en versterkt de effecten van een behandeling. Het is voor vele doeleinden toepasbaar.

 

Zowel  preventief of als ondersteuning bij ziektes, na operaties, voor zowel acute als chronische klachten, voor kinderen en volwassenen. Het is betrouwbaar en veilig zonder bijwerkingen. Het versterkt het zelfgenezende vermogen van het menselijk lichaam waardoor de gezondheid verbetert.

Zoals de westerse geneeskunde steeds evolueert, zo is ook de geschiedenis van de voetreflexologie veranderd door de jaren heen.

bottom of page